Feminina MC-kläder

mc-kläderDet finns många olika stilar inom MC-kläder men att köra MC kopplas ofta till män. Men det finns massor av olika MC-kläder i olika stilar för kvinnor med. MC-kläder för kvinnor fyller samma funktion som MC-kläder för män. Kroppsmässigt är kläderna anpassade för kvinnor men det är den enda skillnaden. Mycket av kläderna för kvinnor har rosa eller lila nyanser. Rosa och lila är mer feminina färger och förknippas ofta till just kvinnor och tjejer.

Byxorna inom MC-kläder för kvinnor är skurna för att passa en kvinnas former så att de ska sitta bekvämt. Viktigt är att skinnbyxor och skinnställ är skurna bra eftersom skinnkläder är tighta och sitter de fel blir det obekvämt att åka i. Enda skillnaden på hjälmar mellan kvinnor och män är mönster och färger. Mönstret som är framtaget för kvinnor på hjälmar är ofta gulligare och lite snällare men det finns också tuffare tryck men för att visa att det är en feminin hjälm innehåller trycket ofta rosa eller lila. Kvinnor som kör MC framställs ofta som tuffa och modiga tjejer och kvinnor. Detta kan gärna kvinnornas MC-kläder också berätta genom att ha korta budskap som ”bad girl” tryckt på tyget.