Företagshälsa i Stockholm

företagshälsovård stockholmHar du eller någon du känner planer på att starta upp ett företag i Stockholm eller på någon annan plats i Sverige? Har ni tänkt något på det här med företagshälsa Stockholm? Ett företag ska nämligen kunna garantera sina anställda trygghet på arbetsplatsen, därför är det viktigt att anställa företagshälsovårdare om inte du som arbetsgivare själv har tillräckliga kunskaper inom detta. Företagshälsovård förser både arbetsgivare och anställda med medicinska, ergonomiska och tekniska råd. Det fungerar lite som skolhälsovården i skolan bara att detta gäller för företag istället. De både hanterar problem samt kommer med förslag på förändringar så varken din eller dina anställdas hälsa riskerar att äventyras. En anställd ska kunna få hjälp att komma tillbaka till arbetet efter att ha varit sjuk en längre tid och arbetet ska anpassas efter dennes förutsättningar. Arbetsmiljölagen säger att arbetsgivare är skyldiga att ge de anställda den företagshälsovård som krävs i respektive yrke. Så om du ska starta upp ett företag i Stockholm eller någon annanstans i Sverige så var noga med att kolla upp det här med företagshälsovård ordentligt innan du sätter igång. Företagen i Stockholm bör dessutom föregå med gott exempel för resten utav företagen i Sverige, eftersom Stockholm trots allt är Sveriges huvudstad.