Whiteboardtavler

Har du vært på et møte en eller annen gang i livet, er du sikkert kjent med såkalte whiteboardtavler. Dette er det hvite, rektangulære tavlene direktøren skribler på når han vil komme med et poeng. Du har sikkert også sett dem på skolen, samt på diverse kurs. På skolen brukes fortsatt vanlige tavler, men lærerne er flittige brukere av såkalte flipovers og whiteboards. De engelske ordene har fått rotfeste i de fleste andre språk, og har blitt en viktig del av de aller fleste bransjer. Uansett om du vil henge opp et lite whiteboard på kjøleskapet i leiligheten for å dele nyheter med partneren, eller om du vil bruke ordentlige gulvstativ for å vise frem ditt nye prosjekt til arbeidskollegaene, er det viktig å velge en god, solid tavle som vil vare i mange år.

Ulik emalje, ulikt feste

Akkurat som de fleste andre produkter der ute, kommer whiteboardtavler i mange ulike former og varianter. De mest kjente (og mest utbredte) er såkalte stativ, spesielt med flipover. Flipover er de hvite arkene man kan skrive på for deretter å rive dem av eller bla om (flippe over). Disse er særdeles gode for å vise frem sitt poeng og materialisere tankene, men ikke særlig miljøvennlige med tanke på alt papiret man sløser bort. Under dette laget med papir finner man dog en helt vanlig, hvit overflate man fritt kan skrive på og deretter hviske bort alt. Eneste du må huske på med slike whiteboardtavler, er å bruke riktig tusj når du skriver. Det er nemlig kun spesielle typer tusj man kan bruke – ellers vil all tekst bli permanent. Dette skjer stadig vekk på skolene, der elevene bruker egne tusjer til å tegne på de hvite tavlene. Kjøper man en god tavle, vil den vare i årevis. De fleste whiteboardtavler har magnetfunksjon, slik at du kan henge opp lapper og bilder, samt et godt lag med spesiell emalje som gjør det mulig å hviske bort alle farger og skrift man fører opp.