Olika typer av sökmotorer

Google är idag Internets största webbsida och den största av alla sökmotorer. Även om Google är väldigt internationell och står för ungefär häften av all söktrafik på Internet idag ska man inte glömma bort att det finns otroligt många fler. Det finns även olika typer av sökmotorer.

Olika typer av sökmotorer
Internet består idag av biljontals olika hemsidor och det kan vara svårt att hitta rätt bland alla när man letar efter en speciell. Därför är det bra att det finns sökmotorer, som gör det enklare för en att hitta sidan man söker efter men inte riktigt kommer ihåg vad den heter. De är också användbara för att hitta information om saker man inte visste något om innan.

Förutom ”vanliga” sökmotorer som söker igenom Internet efter hemsidor som liknar det man har sökt på finns det metasökare. En metasökare är som en vanlig sökmotor med skillnaden att den söker igenom flera olika sökmotorer och deras resultat samtidigt. Ett exempel är Metacrawler, som söker igenom Altavista, Google, Infoseek, Webcrawler och Excite på samma gång.

Det finns sökmotorer som söker efter adresser och telefonnummer. Exempel på dessa är givetvis Eniro men även Postnummerkatalogen, hitta.se och Telefonbuch, som söker igenom Gula och Vita sidorna i alla världsdelar.