Sökmotoroptimering

Sökmotorer finns det gått om på Internet idag och de söker information på biljontals sidor samtidigt. Hur kan man då lyfta fram sin egen blogg eller hemsida? Det är inte så svårt som det låter. Att genom enkla metoder använda sig av sökmotoroptimering är det enkelt att hamna högt upp på förstasidan hos sökmotorer när någon söker på ett visst ord.

Sökmotoroptimering
Vad är då viktigt att tänka på för att hamna högt upp på en viss sökning hos sökmotorer? Det är bra att länka sin blogg eller hemsida ofta. Man kan vara med i tävlingar där man passar på att länka till hemsidan eller gå in på andras bloggar och kommentera med hemsidan eller bloggen länkad. Man ska dock inte ”spamma”, det bill säga klistra in sin adress en miljon gånger i samma inlägg – då blir folk bara irriterade. Visst kan det leda till att den hamnar högt hos de sökmotorer som finns, men det är liten chans att ens besökare stannar kvar eller ens bryr sig om att gå in och titta.

En annan sak som är bra är att tänka på är att fundera ut vad ens hemsida eller blogg står för. Kanske kan man sammanfatta innehåller med ett ord eller en mening? I så fall – skriv det ordet ofta, så syns din sida mer på sökmotorer!